Un veterà amb piles per a molt de temps

Quan a l'agost del 2009 el Castelldefels va anunciar la incorporació de Jorge Sánchez, la sorpresa va ser general. Jugador de 36 anys, havia disputat la major part dels partits de la campanya 08-09 en la UE Sant Andreu, Segona B, i malgrat que es tractava d'un valor segur, no havia trobat lloc en la categoria de bronze. Així, Castelldefels va ser el seu destí, i en aquests 14 mesos es pot dir que en Jorge és un 'groc' més. Tant és així, que actualment n'és el Director Esportiu del futbol base.

Tanmateix, aquest veteraníssim migcampista de Barakaldo té un passat brillant en el món del futbol. Amb més de 10 temporades a Segona A (Sestao, Ourense, Eibar, Ciudad de Murcia i Lorca), ha conviscut amb jugadors i tècnics de primer nivell i que ara estan destacant en les màximes categories.

Per a en Jorge “la diferència entre jugar a Segona A o no jugar-hi rau molts cops en la mentalització. Quan ets a Tercera o fins i tot a Segona B no t'ho creus del tot, molts jugadors veuen impossible el salt, però a l'hora de la veritat no hi ha tanta diferència”.

Després d'iniciar-se al Cruces, conjunt de Barakaldo, va formar-se en el Sestao, on ben jove va debutar en la categoria de plata. Un reguitzell d'equips bascos de Segona B i Tercera van ser l'avantsala del seu retorn a la Divisió de Plata, vestint, llavors, la samarreta de l'Ourense. A partir d'aquí, Eibar, Ciudad de Murcia i Lorca van completar el seu pas per la Segona.

En aquestes diferents aventures “he tingut la sort de viure grans moments amb molts companys”. D'entre ells destaca per exemple la “humilitat d'un home que ho havia guanyat tot com Mikel Lasa, el carisma de Dani Güiza o el driblatge de l'actual jugador de l'Osasuna, Camuñas”. Amb tots tres va coincidir al Ciudad de Murcia. Dels tècnics ressalta la “capacitat estratègica de Miguel Álvarez (Ciudad de Murcia i Lorca), la senzillesa i gestió del vestidor d'Unai Emery (va ser company seu a Lorca, tambéentrenador) i la gran capacitat per fer-te pensar de Juanma Lillo (Ciudad de Murcia), un tècnic diferent a tot i a tothom”.

Per a molts sembla difícil d'imaginar-se un futbolista de 37 anys jugant a alt nivell a Tercera, però en Jorge explica la clau de la seva longevitat: “La il·lusió que encara mantinc per entrenar i seguir jugant, i en què també m'he cuidat molt en aspectes com l'alimentació, sense oblidar que les lesions m'han respectat”. Valora aquests mesos que porta a Castelldefels com “els millors en els darrers temps, ja que m'hi sento com a casa jugant a futbol, com feia anys que no m'hi sentia. En aquest sentit vull reconèixer la gran tasca de l'Antonio Escudero, un entrenador que cuida al màxim els seus futbolistes”.

Tan còmode s'hi sent que pensa que “mai es pot assegurar res, però tant la meva família com jo estem molt a gust a Castelldefels, plenament integrats, i de moment no pensem moure'ns”. Un aspecte que també influeix en aquest sentit és el seu càrrec com a Director Esportiu del Futbol Base groc. “És un projecte il·lusionant, amb molt de futur i que ara mateix engloba més de 400 nens i nenes”.

Jorge Sánchez, doncs, és un 'jove' veterà que encara té molta corda. La UE Castelldefels segur que en treurà profit, ja que la seva sapiència no té preu

Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...